Al tauler d'escacs esdeven gran partides que s'escriuen en "planilles". Què et consideres tu, un àlfil, un peó...? Posa't en un lloc estratègic i pensa: el tauler és un mar de possibilitats, les peces nosaltres i les caselles els camins que hem de triar. Quan hem jugat ja no podem tirar enrera. No t'equivoquis, que pots perdre! El temps també hi compte, no t'adormis! I no valen les jugades il.legals. Comença la partida...juga net i fes bones jugades.

dimecres, d’octubre 13, 2010

ARTICLE I TORNEIG D'ESCACS ACTIUS DE SANT FELIU DE GUÍXOLS.





El Mestre Català Pol Sabrià s´imposa al I Torneig d´Escacs Actius
per Joan Serra (Tribuna Ganxona)

El jove jugador del Santa Eugènia, amb un ELO de 2329, tan sols va perdre una partida i empatar-ne una altra i, amb 6,5 punts va adjudicar-se el torneig organitzat a l´Hotel Gesòria de la nostra ciutat.




El podi el van completar l´argentí del Sant Andreu, Jorge Iglesias, Mestre Internacional amb ELO 2386, que va fer 6 punts i va quedar segon per desempat Bucholz, sistema que va impedir que el també jugador del Santa Eugènia Lluís Casanellas (ELO 2295), que també va fer 6 punts, quedés sotscampió.
La resta de jugadors que van obtenir premis van ser el local Jordi Bigas, primer classificat amb ELO entre 1850 i 2000, Joaquim Fons, millor jugador local, amb 5 punts; Pau Esteve, del Caldenc, com a millor Sub14; Paco Estévez, del Guixolenc, millor jugador amb ELO entre 1700 i 1849, amb 4 punts; Àlex Vidal, del Santa Eugènia, com a millor Sub16 amb 5 punts, el menut català d´origen rus Ivan Volkov, del Gerunda, com a millor Sub12, i Cristina Vidal, del Santa Eugènia, com a primera classificada femenina.
Cal valorar la presència de diversos mestres catalans i un Mestre Internacional, que van fer pujar molt el nivell de les partides que va dirigir l´àrbitre internacional sr. Salgado. L´entrega de premis la va efectuar el regidor d´Esports de la ciutat, Víctor Pascual, que va fer un petit parlament elogiant la bona idea de donar impuls a la ciutat mitjançant l´organització d´events esportius com aquest, organitzat mitjançant clubs (Santa Eugènia i Guixolenc) i empresa local (Hotel Gesòria), amb el suport de l´Ajuntament de la ciutat i la Federació Catalana d´Escacs.



Per saber més sobre com va esdevenir el torneig, visiteu el següent lloc web: http://chess-results.com/tnr38792.aspx?lan=9