Al tauler d'escacs esdeven gran partides que s'escriuen en "planilles". Què et consideres tu, un àlfil, un peó...? Posa't en un lloc estratègic i pensa: el tauler és un mar de possibilitats, les peces nosaltres i les caselles els camins que hem de triar. Quan hem jugat ja no podem tirar enrera. No t'equivoquis, que pots perdre! El temps també hi compte, no t'adormis! I no valen les jugades il.legals. Comença la partida...juga net i fes bones jugades.

divendres, de gener 20, 2006

EL TAULER


"El Tauler" pretén ser un tauler d'escacs en la vida, on hi poguem col.locar totes les nostres peces per poder-nos expressar i seguir un pla estratègic per tal d'arribar a la nostra fita primordial: viure. Fischer, campió mundial a l'any 1972, va dir: "Els escacs és la vida".
De fet, les peces dels escacs actuals de què consta el seu tauler configuren una societat mitjaval. La majoria de nosaltres som peons que anem fent, pas a pas, el camí de la vida: estudiem per avançar en nous projectes, treballem per tenir un sostre i pa per demà, llegim assatjos que ens fan reflexionar, opinem sobre esdeveniments que ens afecten, composem un poema per que estem inspirats, escoltem una cançó de rock que ens porta molts records, juguem als escacs per esbargir-nos, xerrem amb amics i familiars de coses cotidianes,...i així, fins que arribem a la vuitena línea.
El Tauler, la vida. Ara és el teu torn, digues la teva, jugues tu.